نوروز ۹8 در سیراف/تصاویر
نوروز ۹8 در سیراف/تصاویر /بندر سیراف یا نام قدیمی آن سیراب که در بعضی منابع صیراف هم آمده و بندر طاهری هم به آن می گویند بندر و شهری با قدمت و دیرینه و پیشینه طولانی از شهرهای باستانی ایران زیبای ماست که در مرکز شهرستان کنگان از شهرستان های استان بوشهر قرار دارد.
نوروز ۹8 در سیراف/تصاویر
نوروز ۹8 در سیراف/تصاویر /بندر سیراف یا نام قدیمی آن سیراب که در بعضی منابع صیراف هم آمده و بندر طاهری هم به آن می گویند بندر و شهری با قدمت و دیرینه و پیشینه طولانی از شهرهای باستانی ایران زیبای ماست که در مرکز شهرستان کنگان از شهرستان های استان بوشهر قرار دارد. جدا از موقعیت ویژه و استراتژیکی این بندر و نقش آن در مبادلات اقتصادی در گذشته، سیراف از دیدنی ترین بنادر کشورمان است که تاریخ کهن آن مورد توجه محققان و تاریخ دانان است و نیز این منطقه از نظر باستان شناسان یکی از مناطق حائز اهمیت و قابل مطالعه و بررسی است. در ایرانگردی امروز با الی گشت سفری به این بندر تاریخی و دیدنی کشورمان داریم.
موقعیت جغرافیایی بندر سیراف
بندر سیراف در فاصله ٢۴۵ کیلومتری جنوب شرق بوشهر و ۴٠ کیلومتر کنگان و ٣۴کیلو متری پارس جنوبی در مجاورت ساحل آبی و زیبای خلیج فارس است و بین بندر کنگان و بندر عسلویه قرار دارد.
سرگذشت تلخ بندر سیراف
بندر سیراف که پررونق ترین بندر ایران در آن دوره بوده، از روم و یونان گرفته تا آفریقا و چین روابط تجاری گسترده ای با دیگر ملل داشت، این روابط در دوره ی ساسانیان و همچنین دوره اسلامی وجود داشت.
کشف سفال هایی با نقشهای مختلف و پارچهها و زیورآلات گوناگون از این منطقه گویای وجود این روابط تجاری است و همچنین معماری های گچی و اتاقهای منقش و تزیین شده و ساختمان هایی در دو و سه طبقه، همه آثار تمدنی بازمانده از بندر سیراف است که مورد توجه محققان است.
این همه تمدن و شکوه و رونق این بندر زیبا در زمین لرزه ای که از مرگبارترین حوادث طبیعی تاریخ بوده و بندر سیراف به خاطر این زمین لرزه هفت روزه و خسارات آن به پمپئی ایران لقب گرفت نابود و ناپدید شد. این حادثه وحشتناک تاریخ زمین در سال سیصد و شصت و هفت هجری قمری اتفاق افتاد.