بندر سیراف کجاست؟
سیراف یا سیراب و یا بندر طاهری از توابع شهرستان گنگان استان بوشهر است. سیراف تاریخی در خود دارد بی مثال در میان بنادر خلیج فارس تاریخی هزاران ساله و جذاب و پر از داستانهای دوست داشتنی، به نظر باستان شناسان سیراف به دوره ساسانیان باز میگردد و تاسیس آن را به دوران اردشیر بابکان بر میگردانند. بنابراین سیراف در دوره ساسانی و اسلامی پررونق ترین و بزرگترین بندر کشور بود که روابط تجاری زیادی با چین داشت و تا قرن چهارم قمری رونق زیادی داشته اما بر اثر دو زلزله شدید از رونقش کاسته می شود.
بندر سیراف کجاست؟
در زمان تجارت جاده ابریشم این بندر نقش بسزایی در تجارت بین المللی داشته است. این شهر در زمان باستان شهری کاملا یهودی نشین بوده است و فرماندار یهودی به نام روزبه داشته است. در آن زمان تقریبا تمامی سکنه بندر سیراف یهودی بودند. بعد از حمله اعراب به ایران نام این بندر به بندر طاهری تغییر میابد. علت این مساله در متون باستانی چنین ذکر شده است که چون یهودیان مسلمان و طاهر شدند نام بندر به طاهری تغییر یافته است. بندر سیراف کجاست؟
شیخ نصوری سیراف ، آخرین حکمران بندر طاهری در اواخر دوره قاجاریه و اوایل دوره پهلوی بوده است. قلعه نصوری که هم منزل مسکونی و هم محل حکومت وی بوده، بر بالای بلندی مشرف به دریا و بندر واقع شده است. پس از مرگ وی، از آنجا که فرزندان وی به شیراز و خارج از کشور مهاجرت کرده اند، کم کم قلعه رو به خرابی رفته است به طوری که اکنون بسیاری از نقاط قلعه فاقد سقف است.
در منطقه گورستان تمدن ها (دره لیر و شیلر) نزدیک به یکصد حلقه چاه آب وجود دارد. این چاه ها هم دستکند هستند و عمق بعضی از آنها حتی به 130 متر می رسد، در برخی از فصول سال دارای آب هستند. اگر سنگی به داخل چاه بیندازید، چندین ثانیه طول می کشد تا صدای برخورد آن را با آب بشنوید. نحوه حجاری دهانه چاه ها و برش صاف و دقیق داخل آنها از شگفتی های این منطقه است.
حوضچههای ذخیره آب باران در سیراف
به منظور تأمین آب شرب از طریق باران، که تنهاترین، مهمترین و مؤثرترین روش در استحصال آب باران به شمار می آید جمع آوری مستقیم آب بر روی سطوح نازله می باشد. به منظور بهره وری از آبهای نازله و جلوگیری از هدر رفتن آنها و نیز تغذیه سفره های آب زیرزمینی چاههای مذکور پیشینیان سیراف به این نتیجه می رسند که هر آنچه آب نازله را بر سطح کوه مذکور در بالادست چاههای حفر شده، استحصال و ذخیره نمایند و بدین طریق به آبهای جمع آوری شده فرصت بیشتری جهت نفوذ به درون زمین دهند. در حال حاضر از نواحی نزدیک به خط الرأس کوه با ایجاد مخازن با مقطع چهارگوش به ابعاد متفاوت حوضچه هایی را در سرتاسر یال جنوبی کوه تعبیه نموده اند که قادر به جمع آوری مجموعه آبهای نازله بر سطح اراضی مذکور باشد.
دخمه ها در سیراف
نسا یا مردار توسط فرد یا افرادی موسوم به آدمکش از خانه به محل دخمه انتقال میافت و در آنجا تحویل مسئول دخمه که جاکفشی نامیده میشد، میگردید و در آنجا باقی میماند تا متلاشی میشد و سپس فردی که لوسی نامیده میشد بقایای استخوان و لوس باقی مانده را درون چاه وسط دخمه میریخت.
در ایران هنوز دخمه هائی یافت می شود اما زرتشتیان دیگر از آن استفاده نمی کنند. از معروف ترین دخمه های ایراندخمه بندر سیراف است که بعد از اسلام به قبرستان مسلمانان تبدیل شد.
دخمه ها و آرامگاه های تاریخی مربوط به پیش از نفوذ اسلام در ایران که نوعی معماری صخره ای محسوب می شوند را گوردخمه می نامند.
هنر و صنایع دستی سیراف
صنایع دستی سیراف
روستای بندر طاهری هم شامل گلابتون دوزی، منجوق دوزی و همین طور تولید اشیای تزئینی مانند آویزهای حلزونی، اشکال و احجام هندسی و ظروف صدفی، تزئینات آکواریوم، سبدهای حصیری، کفشک (دمپایی های حصیری) لیف و صنایع دستی چوبی ( تهیه شده از چوب های جنگلی خاص مناطق جنوب) می شود.
غروب سیراف
بدون شک بعد از گشت یک روزه در سیراف بهترین منظره طبیعی دیدن غروب آفتاب کنار ساحل زیر درختان نخل است و این منظره را هرگز از دست ندهید.
بهترین فصل سفر در سیراف
سیراف یکی از جنوبی ترین سواحل ایران است و بنابراین گرمای هوا در فصل های تابستان و اواخر بهار همراه با رطوبت سفر سختی برای شما دارد و بهترین فصل سفر زمستان است هوای روزها خنک و شبهای کمی سرد.